DM type 2

Fysiotherapie voor patiënten met diabetes type 2

Beweegprogramma voor patiënten met diabetes type 2

Bewegen is belangrijk voor iedereen, maar zeker voor mensen met diabetes type 2. Door te bewegen nemen uw conditie, kracht en balans toe, terwijl uw gewicht juist afneemt. U wordt gevoeliger voor insuline en soms hebt u zelfs minder medicatie nodig. Maar het belangrijkste effect dat u zult ervaren? U voelt zich stukken beter! Daarom biedt Fysiotherapie & Training NederVeluwe een speciaal beweegprogramma aan voor mensen met diabetes type 2.

Maak een afspraak

Hoe werkt het beweegprogramma diabetes 2?

Aan de hand van uw persoonlijke wensen, uw huidige conditie en de beperkingen die u in het dagelijks leven ervaart, brengen we uw persoonlijke doelen in kaart. Dat doen we in een uitgebreide intake. We bespreken uw huidige klachten, het verloop van de diabetes, uw medicijnverbruik en uw wensen. Vervolgens traint u twee keer per week in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ieder traint op zijn eigen niveau, terwijl u met elkaar werkt aan uw gezamenlijke doel. Het beweegprogramma duurt minimaal drie maanden.

Effect van het beweegprogramma

Met dit beweegprogramma, speciaal ontwikkeld door Het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF), ontwikkelt u een actieve levensstijl die voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. En, erg belangrijk: u leert hoe u deze levensstijl onderhoudt. Dat heeft velerlei positieve effecten op uw gezondheid en welbevinden. U houdt beïnvloedbare risicofactoren in toom én wint vertrouwen terug in uw lichaam.

Specialisten

Fysiotherapeuten Lisette Schot, Otto Tenge en Dirco de Vries zijn gespecialiseerd in het geven van het beweegprogramma diabetes type 2.

Maak een afspraak

 • Nieuws

  VACATURE'S

  Fysiotherapie voor patiënten met diabetes type 2 Beweegprogramma…

  MEET THE TEAM: YLVA!

  Fysiotherapie voor patiënten met diabetes type 2 Beweegprogramma…

  MEET THE TEAM: BRITT

  Fysiotherapie voor patiënten met diabetes type 2 Beweegprogramma…