ZwangerFit®

Zwangerschapsfitness in Veenendaal

Wanneer u zwanger bent of net bevallen, hebben uw rug-, buik-, en bekkenbodemspieren extra aandacht nodig. Zwangerschapsfitness is dan een uitkomst. In het speciale programma Yvlo-ZwangerFit® werkt u actief aan conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie.

Maak een afspraak

Wat houdt ZwangerFit® in?

Het zwangerschapsfitness-programma bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen van één uur per week, waarbij we gebruikmaken van de fitnessapparatuur, ander oefenmateriaal en muziek. De actieve lessen wisselen we af met theorielessen om u zo goed mogelijk voor te bereiden en te ondersteunen. We gaan in op het gebruik van uw lichaam tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Er is speciale aandacht voor eventuele problemen in het bekken en bekkenbodemgebied, zoals bekkeninstabiliteit, urineverlies en bekkenpijn.

Zwangerschapsfitness voor de bevalling

Voor zwangerschapsfitness in Veenendaal komt u naar NederVeluweU kunt op ieder moment in het programma instromen tussen week zestien van uw zwangerschap en de bevalling. We houden een intake om te bepalen of uw behoeften en verwachtingen aansluiten bij de cursus. Ook bespreken we uw algemene gezondheid en eventuele pijnklachten. U doet mee aan het programma zo lang als u wilt. Voor sommigen betekent dat tot het sporten te zwaar wordt, anderen gaan door tot het kindje wordt geboren.

Zwangerschapsfitness na de bevalling

Wilt u na de bevalling (weer) instromen? Tussen drie weken en negen maanden na de bevalling bent u weer van harte welkom bij ZwangerFit. Van tevoren maken we de balans op: hoe verloopt het herstel en wanneer is sporten weer mogelijk? Ook uit dit onderdeel van het programma kunt u weer op ieder gewenst moment uitstromen, zodra u weer helemaal zonder ondersteuning verder kunt.

Kosten en vergoeding

Er zijn twee abonnementsvormen, namelijk:

 • 3 maanden à € 160,50
 • 4 weken à € 55,-

Voor zowel de intake als het programma is er een mogelijkheid tot vergoeding. Neem hierover zelf contact op met uw zorgverzekeraar.

Tijd en locatie

De trainingen vinden op maandag en donderdag plaats in het Kloppend Hart Huis aan de Hootsenheem 3 in Veenendaal.

Dagdeelvantot
Maandagavond18:30 uur
19:45 uur
19:30 uur
20:45 uur
Donderdagavond19:45 uur20:45 uur

Specialisten

Bekkenfysiotherapeuten en ZwangerFit®-docenten Britt Struijk en Leanne Schepers verzorgen de trainingen.

Maak een afspraak

 • Nieuws

  VACATURE'S

  Zwangerschapsfitness in Veenendaal Wanneer u zwanger bent of…

  MEET THE TEAM: YLVA!

  Zwangerschapsfitness in Veenendaal Wanneer u zwanger bent of…

  MEET THE TEAM: BRITT

  Zwangerschapsfitness in Veenendaal Wanneer u zwanger bent of…