Geschiedenis

Onze geschiedenis

Al 45 jaar

Fysiotherapie in Veenendaal. Lange tijd dachten mensen dan bijna exclusief aan Fysiotherapie & Training NederVeluwe. Want al ruim 45 jaar kunnen de mensen ons vinden in het centrum  van Veenendaal, aan het Spanjaardsgoed. Daarmee zijn we een van de langst bestaande praktijken in het dorp. Er volgden uitbreidingen. We renoveerden. Nieuwe vestigingen werden geopend. Daarbij gingen we steeds voortvarend mee met ontwikkelingen die zich voordeden op het gebied van fysiotherapie, revalidatie en fitnesstrainingen. Fysiotherapie & Training NederVeluwe is een moderne praktijk met intussen drie vestigingen in Veenendaal. Daar zijn we trots op.

Het begin

De praktijk die door de heer Van Minnen werd opgezet, werd die in 1973 overgenomen door Dick de Wit. Behalve een vestiging in het centrum van Veenendaal was er toen ook een dependance in het Julianaziekenhuis aan de Cuneraweg. Het fuseerde op 1 januari 1990 met Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De dependance verdween. Door de jaren heen bleek onze praktijk een springplankfunctie te hebben voor veel Veenendaalse fysiotherapeuten.

Meer ruimte op het Spanjaardsgoed

In 1980 kreeg de praktijk zijn huidige omvang: een oefenzaal en een ruimte met vlinderbad kwamen erbij. Een grootscheepse renovatie volgde in 2005, nadat Otto Tenge, Johan Leidekker en Dirco de Vries de praktijk hadden overgenomen. We kregen meer oefencapaciteit. De praktijk werd beter toegankelijk. Sindsdien beschikken we over een moderne en goed geoutilleerde praktijk met zes ruime behandelkamers, een grote oefenzaal en een speciale spel- en speelruimte waarvan onze kinderfysiotherapeuten graag gebruikmaken.

Groei vestigingen

In januari 2010 is onze praktijk uitgebreid met een tweede locatie in het Gezondheidscentrum Veenendaal op de hoek Nijverheidslaan/Industrielaan. Daar hebben we de beschikking over een praktijkruimte van circa 500 m2, bestaande uit zes grote behandelkamers en een royaal opgezette fitnessruimte. In november 2014 konden we onze derde vestiging openen in het Kloppend Hart Huis in Veenendaal-Oost.

Groei medewerkers

Inmiddels werken er bij Fysiotherapie & Training NederVeluwe vijfentwintig fysiotherapeuten en drie administratieve medewerksters. U vindt ze op gezette tijden in alle drie onze vestigingen.