Etalagebenen

Fysiotherapie bij etalagebenen

Etalagebenen

Claudicatio intermittens of etalagebenen. Een dure term voor als u bijvoorbeeld pijn in de kuiten, bovenbenen of billen hebt bij het wandelen. Als u hier last van hebt, zijn de slagaders in uw benen verkalkt. De aanvoer van zuurstofrijk bloed is minder en de spieren krijgen te weinig voeding om hun werk te doen. Als u rust neemt, wordt de pijn minder. Dan is namelijk minder zuurstof nodig.

Maak een afspraak

Wat kunt u doen tegen etalagebenen?

Veel mensen gaan anders lopen om de pijn te vermijden. Dat kost uw spieren echter nog meer energie en zuurstof. Bovendien neemt de kans op blessures toe als u dit doet zonder goede begeleiding. Tijdens onze looptraining leert de fysiotherapeut u op een nieuwe, efficiënte en veilige manier te lopen. Met deze looptechniek verbruikt u minder zuurstof en vermindert u de pijn. De looptraining start met meerdere sessies per week en bouwt geleidelijk af. Na afloop van de therapie kunt weer grotere afstanden lopen zonder pijn en kramp. Bijkomend voordeel van al die extra stappen op een dag? Uw conditie wordt weer stukken beter.

Vergoeding

Na een verwijzing van de huisarts of specialist krijgt u 37 behandelingen looptherapie uit de basisverzekering vergoed. De kosten van de fysiotherapie gaan af van uw eigen risico. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

Specialisten

Fysiotherapeuten Lisette Schot en Britt Struijk is gespecialiseerd in looptraining bij etalagebenen. Lisette Schot is namens Fysiotherapie & Training NederVeluwe aangesloten bij het landelijke Claudicationet. Wilt u meer informatie over claudicatio intermittens of etalagebenen, over hoe we die behandelen en in hoeverre die behandeling wordt vergoed? Kijk dan op: www.claudicationet.nl.

Maak een afspraak

 • Nieuws

  Meet the team: Amy!

  Fysiotherapie bij etalagebenen Etalagebenen Claudicatio intermittens of etalagebenen.…

  ZOMERFIT VOOR VOETBALLERS (STERS)

  Fysiotherapie bij etalagebenen Etalagebenen Claudicatio intermittens of etalagebenen.…

  VACATURE'S

  Fysiotherapie bij etalagebenen Etalagebenen Claudicatio intermittens of etalagebenen.…