Manuele therapie

Manuele therapie in Veenendaal

Ervaart u bewegingsbeperkingen? Kunt u slechter bewegen en hebt u vaak last van gewrichtspijn? Voor manuele therapie in Veenendaal komt u naar NederVeluwe. Met manuele therapie kunnen we (langdurige) klachten aan het bewegingsapparaat of daaraan gerelateerde klachten behandelen. Voorbeelden van klachten zijn lage en hoge rugpijn, hoofd- en nekpijn, schouderklachten, kaakklachten en heupklachten.

Met manuele therapie proberen we de balans te herstellen in het lichaam die door wat voor reden dan ook verstoord is geraakt. Manuele therapie richt zich dan ook op het hele lichaam, niet op bijvoorbeeld één gewricht. De manueel therapeut wil met de behandeling de oorzaak van de klachten weghalen en niet slechts de symptomen bestrijden. De individualiteit van de mens is daarom van groot belang in de manuele therapie.

Maak een afspraak

Eigen patroon verstoord

We hebben allemaal zo onze eigen gewoontes. Onze eigen houding. Onze manier van bewegen. Misschien hebt u nog wel een eigen stoel in uw woonkamer waarin u het lekkerst zit. We kunnen iemand in het donker herkennen aan de manier van lopen. Maar dan stoot u vreselijk hard uw teen. Of u verzwikt uw enkel. U kunt zich dan niet meer bewegen, zoals u graag doet. Om minder pijn te hebben, gaat u de pijnplek ontzien en compenseren met uw andere been bijvoorbeeld. De balans raakt zo zoek in uw lichaam.

Onze manueel therapeut in Veenendaal kijkt verder

Voor manuele therapie in Veenendaal komt u naar NederVeluweOmdat u bij het lopen meer op uw andere been steunt, heeft dat effect op uw bekken. Dat is weer van invloed op het functioneren van uw rug. U kunt klachten krijgen aan bijvoorbeeld uw schouder, omdat u uw teen hebt gestoten. Alleen uw schouder behandelen, neemt de oorzaak niet weg. Daarom kijkt onze manueel therapeut in Veenendaal verder dan de schouder.

Balans zoekgeraakt

Waar is de balans zoekgeraakt? Die vraag is belangrijk in de manuele therapie. We bepalen tijdens het onderzoek welke voorkeur van bewegen u hebt en waarom u dat anders bent gaan doen. We doen dit volgens een geprotocolleerde testmethode. Uit de analyse van de testen vloeit de behandeling voort.

Manuele therapie: subtiel bewegen

De manuele therapie bestaat uit het subtiel bewegen van gewrichten in uw hele lichaam. Dat is nodig, omdat het lichaam voortdurend bezig is om functieveranderingen – die verzwikte enkel – te compenseren. We bewegen daarom gewrichten in de hele bewegingsketen, van de voet tot en met het hoofd. De behandeling door de manueel therapeut duurt dan ook langer dan die bij een reguliere fysiotherapiebehandeling.

Specialisten manuele therapie in Veenendaal

Voor manuele therapie komt u naar NederVeluwe in Veenendaal. Onze fysiotherapeuten Johan Leidekker en Elbert Nieboer zijn erin gespecialiseerd. Meer informatie nodig? Bel onze praktijk: 0318 – 51 03 84.

Maak een afspraak