Hartrevalidatie

Hartrevalidatie bij de fysiotherapeut

Fysiotherapie en hartrevalidatie

Na een hartbehandeling helpt hartrevalidatie u goed te herstellen van de operatie. Veel patiënten ervaren dat de therapie ze weer vertrouwen geeft in hun lichaam. Zij overwinnen hun angst voor inspanning en kunnen hun hobby’s en levensstijl weer oppakken. Het traject start meestal in het ziekenhuis, direct na behandeling. Na de eerste twee fasen in het ziekenhuis kunt u de derde fase van de hartrevalidatie volgen in onze praktijk. Ook als u al langer geleden een hartaandoening hebt gehad of behandeld bent, kan deze vorm van revalidatie u helpen.

Maak een afspraak

Voor wie is hartrevalidatie geschikt?

Hartrevalidatie is voor iedereen die hulp nodig heeft bij het herstellen van een hartaandoening of -operatie. Bijvoorbeeld na:

  • een hartinfarct;
  • een dotter- of stentbehandeling;
  • een bypassoperatie of andere operatieve ingreep;
  • hartritmestoornissen;
  • een pacemaker of ICD-implantatie;
  • een hartstilstand.

Hoe werkt het beweegprogramma hartrevalidatie?

Aan de hand van uw persoonlijke wensen, uw huidige conditie en de beperkingen die u in het dagelijks leven ervaart, brengen we samen uw persoonlijke doelen in kaart. Dat doen we in een uitgebreide intake Vervolgens traint u twee keer per week in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ieder traint op zijn eigen niveau, terwijl u met elkaar werkt aan uw gezamenlijke doel. Het beweegprogramma duurt 6 tot 12 weken, afhankelijk van uw behoeften.
Het beweegprogramma hartrevalidatie vindt iedere maandag en donderdag in groepsverband plaats op onze praktijk. Op maandag van 11.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 10.30 tot 11.30 uur. Volgt u liever een individuele behandeling? Ook dat is mogelijk.

Specialist

Bij Fysiotherapie & Training NederVeluwe is fysiotherapeut Elbert Nieboer gespecialiseerd in hartrevalidatie.

Maak een afspraak