Dry Needling

Dry needling

Dry needling bij verkrampte spieren

Uw spieren kunnen pijn doen wanneer u ze verkrampt. Dat gebeurt acuut bij een verkeerde beweging of ongeval, of juist ongemerkt door stress of langdurige overbelasting. In verkrampte spieren ontstaan kleine verhardingen of knoopjes, ook wel triggerpoints genoemd. Deze zorgen voor klachten in de spier of nabijgelegen gewrichten. Dan biedt dry needling uitkomst.

Wat is dry needling?

Dry needling is een techniek om de triggerpoints te behandelen. We prikken ze in met een dunne naald, waardoor een reflex ontstaat. De spier spant zich kort en hevig aan, en ontspant zich daarna helemaal. De pijn verdwijnt snel, de spier wordt weer soepel en u kunt weer vrij bewegen. Het is een veilige en efficiënte methode, die door de meeste patiënten niet als zeer pijnlijk wordt ervaren. Bij het aanprikken van het triggerpoint kunt u een elektrisch schokje of een verkramping ervaren en na de behandeling kan de spier zeurend of beurs aanvoelen. We combineren dry needling vaak met andere therapievormen. Denk aan mobilisaties, spiertrainingsvormen of rekoefeningen.

Specialisten

Bij Fysiotherapie & Training NederVeluwe zijn Elbert Nieboer,   Christian Bastmeijer  en Marjolein Delno  gespecialiseerd in het uitvoeren van dry needling.

Maak een afspraak