Fibromyalgie

Oefenprogramma fibromyalgie

Fibromyalgie en fysiotherapie

Heeft u last van chronische pijn en stijfheid in spieren, peesaanhechtingen en gewrichten? En bent u vaak moe? Misschien heeft u last van fibromyalgie. Fibromyalgie is een combinatie van klachten die verschilt van persoon tot persoon. Pijn, stijfheid en slaapproblemen zijn de meest gehoorde klachten maar ook darmproblemen, concentratieproblemen en hoofdpijn komen voor. Fibromyalgie is geen ontsteking en het lichaam raakt er niet door beschadigd. Uw conditie kan wel achteruitgaan als u zich geremd voelt in uw bewegingen. Fysiotherapie helpt u zich beter te voelen en uw conditie op peil te houden.

Maak een afspraak

Wat te doen bij fibromyalgie?

Tijdens ons Multidisciplinair Programma Fibromyalgie leert u omgaan met de gevolgen van fibromyalgie. Het programma bestaat uit een fysiotherapeutisch oefenprogramma en indien nodig begeleiding door een ergotherapeut.  Voor aanvang brengt een fysiotherapeut uw lichamelijke conditie in kaart en afhankelijk van de uitslag start u met het programma. In twintig weken werkt u aan uw lichamelijke conditie en belastbaarheid, met toestellen die zijn ingesteld op uw niveau. Daarnaast leert u omgaan met de klachten die u ervaart door fibromyalgie, bijvoorbeeld met ontspanningsoefeningen en houdingsadviezen. U volgt het programma individueel. Het aantal trainingen dat vergoed wordt is afhankelijk van uw aanvullende verzekering.
Ook bestaat er de mogelijkheid om onder begeleiding van een fysiotherapeut te sporten op het Kloppend Hart Huis op woensdagavond of donderdagmorgen in de fibrogroep.

Specialisten

Het programma is een samenwerking van de polikliniek reumatologie van Ziekenhuis Gelderse Vallei en diverse fysiotherapie- en ergotherapiepraktijken in de regio. Vanuit Fysiotherapie & Training NederVeluwe verzorgt onze specialist Corinne Ploeg de trainingen.

Maak een afspraak