Oncologie

Oncologische fysiotherapie

Fysiotherapie bij kanker; wanneer u te maken krijgt met deze ziekte, denkt u misschien niet direct aan fysiotherapie. Toch kan oncologische fysiotherapie u helpen omgaan met klachten die voorkomen bij (de behandeling van) kanker. Denk aan

  • vermoeidheid
  • verminderde spierkracht
  • conditieverlies
  • of een stug litteken na de operatie

Oncologische fysiotherapie kan bij alle fasen van de ziekte een belangrijke rol spelen. Uit onderzoek blijkt dat bewegen een positieve invloed heeft op uw herstelproces én kwaliteit van leven.

Maak een afspraak

Wanneer kunt u beginnen met oncologische fysiotherapie?

Om te starten met fysiotherapie bij kanker, hoeft u niet te wachten tot na de behandelingen in het ziekenhuis. Fysiotherapie is vaak nodig om de behandelingen goed te doorstaan en er optimaal effect van te hebben.

Specialisten fysiotherapie bij kanker

Wij hebben een goede samenwerking met oncologieverpleegkundigen en oncologie-fysiotherapeuten uit Ziekenhuis Gelderse Vallei en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie. Binnen onze praktijk zijn Corinne Ploeg, Marieke de Jong en Eva de Kwaasteniet gespecialiseerd in oncologie. Wilt u meer informatie over aanvullende hulp bij kanker? Kijk op www.kankerinderegio.nl.

Voor oncologische fysiotherapie komt u naar NederVeluwe     Voor oncologische fysiotherapie komt u naar NederVeluwe

Maak een afspraak