Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie: deskundige hulp voor gefluisterde klachten

Bekkenklachten: je praat er niet over!

U hebt het er liever niet over. Dat u ongewild urine en/of ontlasting verliest. Dat u steeds de aandrang hebt om te plassen of te poepen. Dat u pijn hebt rond de anus of de geslachtsdelen. Toch kunnen die klachten uw functioneren behoorlijk belemmeren. Niet alleen als u een vrouw bent. Ook mannen en kinderen kunnen deze klachten krijgen. Met bekkenfysiotherapie – een erkende verbijzondering binnen de fysiotherapie – kunnen uw klachten heel goed worden behandeld. Bij Fysiotherapie & Training NederVeluwe werkt een aantal geregistreerde bekkenfysiotherapeuten die na hun opleiding tot algemeen fysiotherapeut nog een driejarige vervolgopleiding bekkenfysiotherapie hebben gedaan.

Maak een afspraak

Bevoegd en deskundig

Bekkenklachten ontstaan wanneer de spieren in het bekken niet meer goed functioneren. De bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken van de klachten in de buik, het bekken en de lage rug. Hij of zij is bevoegd en deskundig om een inwendig onderzoek te doen om zo de stoornis in de functie van de bekkenbodem te bepalen. Met speciale apparatuur meet hij/zij de spanning van uw bekkenbodem. Een klacht in het bekken kan leiden tot een klacht in de bekkenbodem en omgekeerd. Bekkenklachten kunnen ook invloed hebben op de beleving van seksueel handelen. Hebt u vragen over seksuologie, dan kan de bekkenfysiotherapeut u helpen of eventueel doorverwijzen.

Bekkenfysiotherapie: de behandeling

De bekkenfysiotherapeut helpt u bij het leren herkennen, ontspannen en trainen van de spieren in en om uw bekken. U krijgt oefentherapie en maakt gebruik van trainingsapparatuur waarmee u de functies van uw bekkenbodem kunt verbeteren. Daarnaast geeft de bekkenfysiotherapeut u advies over uw houding, de belasting van uw lichaam, uw toiletgedrag, drink- en eetgedrag en eventuele ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband.
De bekkenfysiotherapeut is de onmisbare schakel tussen verschillende specialismen zoals urologie, gynaecologie, gastro-enterologie, chirurgie, orthopedie, dermatologie en seksuologie.

Wordt bekkenfysiotherapie vergoed?

De zorgverzekeraar vergoedt de behandeling van urineverlies vanuit de basisverzekering. Sommige verzekeraars vragen daarvoor wel een verwijzing van een huisarts of specialist. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Voordat u een vergoeding krijgt, moet u zelf eerst uw eigen risico betalen.

Andere bekkenfysiotherapeutische behandelingen vergoedt de zorgverzekeraar over het algemeen indien u in uw aanvullende verzekering fysiotherapie hebt opgenomen.

Gefluisterde klachten

Bij Fysiotherapie & Training NederVeluwe behandelen wij u deskundig indien u last hebt van:

• ongewild verlies van urine en/of ontlasting;
• een niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te poepen;
• moeilijk kunnen plassen en/of poepen;
• verzakkingen van de blaas, de baarmoeder of de darmen;
• pijn in de onderbuik, de lies, rond de anus of de geslachtsdelen;
• pijn rond het schaambeen of stuitje;
• pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem;
• begeleiding bij operaties in de onderbuik;
• bekkenpijn in de periode rond en na de zwangerschap en de bevalling;
• begeleiding tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Specialist

Binnen Fysiotherapie & Training NederVeluwe zijn Leanne Schepers en Britt Struijk gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie.

Meer informatie
www.nvfb.nl
www.nvog.nl

Meer informatie nodig? Bel onze praktijk: 0318 – 51 03 84.

Maak een afspraak

 • Nieuws

  Meet the team: Amy!

  Bekkenfysiotherapie: deskundige hulp voor gefluisterde klachten Bekkenklachten: je…

  ZOMERFIT VOOR VOETBALLERS (STERS)

  Bekkenfysiotherapie: deskundige hulp voor gefluisterde klachten Bekkenklachten: je…

  VACATURE'S

  Bekkenfysiotherapie: deskundige hulp voor gefluisterde klachten Bekkenklachten: je…