Oncologie

Fysiotherapie en oncologie

Fysiotherapie bij kanker

Wanneer u te maken krijgt met kanker, denkt u misschien niet direct aan fysiotherapie. Toch kan fysiotherapie u helpen omgaan met klachten die voorkomen bij (de behandeling van) kanker. Denk aan vermoeidheid, verminderde spierkracht, conditieverlies of een stug litteken na de operatie. Fysiotherapie bij oncologie kan bij alle fasen van de ziekte een belangrijke rol spelen. Uit onderzoek blijkt dat bewegen een positieve invloed heeft op uw herstelproces én kwaliteit van leven.

Wanneer kunt u beginnen met fysiotherapie bij oncologie?

Om te starten met fysiotherapie bij kanker, hoeft u niet te wachten tot na de behandelingen in het ziekenhuis. Fysiotherapie is vaak nodig om de behandelingen goed te doorstaan en er optimaal effect van te hebben.

Specialisten

Wij hebben een goede samenwerking met oncologieverpleegkundigen en oncologie-fysiotherapeuten uit Ziekenhuis Gelderse Vallei en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie. Binnen onze praktijk zijn Corinne Ploeg en Eva de Kwaasteniet gespecialiseerd in oncologie.

Wilt u meer informatie over aanvullende hulp bij kanker? Kijk op www.kankerinderegio.nl.

Maak een afspraak