Knie revalidatie

Fysiotherapie bij knieklachten

Knierevalidatie

Kniebanden verrekt? Of andere knieklachten? Knieën zijn erg gevoelig voor blessures en er zijn verschillende soorten beschadiging. De meest voorkomende blessure is een meniscusscheur of gescheurde (voorste) kruisband. Het beloop van een knieklacht kan per klacht heel erg verschillen. Van enkele weken tot soms tussen 9 en 12 maanden bij een kruisband scheur. Soms is een reconstructie van de kruisband de beste oplossing.

Wat houdt knierevalidatie in?

Onze fysiotherapeuten stellen alles in het werk voor een zo goed mogelijk herstel. We maken een gedegen plan met verschillende oefeningen om de knie te ontzien en omliggende spieren te versterken. Hebt u een knieoperatie gehad? Dan profiteert u van onze samenwerking met de specialisten van Ziekenhuis Gelderse Vallei en andere fysiotherapeuten binnen de werkgroep VKB. Uw behandeling is volledig afgestemd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Specialisten

In Ziekenhuis Gelderse Vallei vinden jaarlijks honderd voorstekruisband-reconstructies plaats. In 2014 richtte het ziekenhuis de werkgroep Voorste KruisBand (VKB) op, om herstel na de operatie te bespoedigen. Als lid van deze werkgroep helpt Fysiotherapie & Training NederVeluwe u de knie na de operatie optimaal te gebruiken. Stefan Laurens en Dirco de Vries zijn de deelnemende specialisten.

Maak een afspraak